Nyhed

Chailly forlænger med Lucerne Festivalorkester

Lucerne Festivalen oplyser, at Riccardo Chailly forlænger sin kontrakt som chefdirigent for festivalorkestret med tre år frem til 2023. Han tiltrådte stillingen i 2016 efter hans gamle mentor Claudio Abbado, der døde i 2014.

Da Lucerne Festivalens kunstneriske leder, Michael Haefliger, i februar spurgte 65-årige Chailly, om han ville blive, var han ikke i tvivl:

»Med forlængelsen får jeg mulighed for at fortsætte og gennemføre rejsen, der begyndte for 30 år siden. Med start i 1988 har jeg hvert eneste år dirigeret Lucerne Festivalorkestret, og det bliver jeg ved med«, siger Chailly til den italienske avis Corriere della Sera.

Lucerne Festivalen blev stiftet i sin moderne form i 2003 af Claudio Abbado og Michael Haefliger. Abbado skabte Lucerne Festivalorkestret ved at håndplukke de bedste orkestermusikere i Europa, som øvede og spillede koncerter sammen nogle uger hver sommer. Riccardo Chailly betragtede det som en stor ære at få lov til at efterfølge mentoren, ligesom han også gjorde det i La Scala, da han blev udnævnt til chefdirigent og siden musikchef i Milanos berømte operahus.

Da Chailly greb roret i Lucerne, sagde han til manges overraskelse samtidig farvel til posten som chefdirigent for Gewandhausorkestret i Leipzig. Mange gættede på, at hans prioritering af den nye post i Lucerne skyldtes, at Chailly følte en særlig forpligtelse overfor Abbado. Det afviste han dengang men sagde alligevel i forbindelse med udnævnelsen:
»At få ansvaret for dette fantastiske kunstneriske projekt iværksat af Claudio Abbado er ikke blot et stort privilegium men også noget, der rører mig dybt«.

Foto: Peter Fischli / LUCERNE FESTIVAL

Læs også: Riccardo Chailly: »Jeg ønsker at stoppe motoren«

FLERE NYHEDER