Nyhed

Musikfestivaler lover ligestilling

En fifty-fifty kønsfordeling i valget af komponister er målet for 45 internationale musikfestivaler- og konferencer, som skal realiseres senest i 2022. Deltagerne i det nye Keychange-projekt, foranstaltet af Performing Right Society Foundations, har forpligtet sig til at nå målet på »de måder, der passer bedst til deres programlægning og musikgenrer«.

Lederen af Performing Right Society Foundation, Vanessa Reed, er overbevist om, at man med det fælles løfte vil se en forandring i den skæve kønsbalance i musikbranchen.
»Kampen for ligestilling i hele samfundet fortsætter, og med den voksende offentlige opmærksomhed på skævhederne i de kreative brancher har vi nu muligheden for at reagere og forpligte os til at skabe håndgribelige forandringer i musikverdenen. Jeg håber, at det vil blive begyndelsen til en mere balanceret branche til gavn for alle«, siger hun til The Guardian.

Én af deltagerne i projektet er BBC, som for at opfylde målsætningen har besluttet, at halvdelen af alle bestillingsværker ved deres årlige, omfattende 8-ugers sommerfestival, The Proms, i 2022 skal gå til kvindelige komponister.

Direktøren for BBC Proms, David Pickard, beskriver løftet som »en skelsættende erklæring om ligestilling fra kunstindustrien«. Han tilføjer: »At opnå en 50/50 kønsbalance mellem samtidskomponisterne i BBC Proms er noget, vi har forpligtet os til i et stykke tid. Vi ser det som bydende nødvendigt for den kreative udvikling af verdens største klassiske musikfestival«.

Foto: Chris-Christodoulou / BBC | Mirga Grazinyte Tyla foran City of Birmingham Symphony Orchestra ved Proms-koncert i 2017

Læs også: Marin Alsop bliver igen den første kvinde

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER