Nyhed

Chefdirigenten for Aarhus Symfoniorkester får nyt job i Spanien

Chefdirigenten for Aarhus Symfoniorkester får nyt job i Spanien | Magasinet KLASSISK

Den franske chefdirigent for Aarhus Symfoniorkester, Marc Soustrot, er netop blevet udnævnt som ny chef for Real Orquesta Sinfónica de Sevilla. Udnævnelsen har været rygtet i flere måneder men er nu bekræftet af orkestret og flere spanske medier, deriblandt det store dagblad ABC.

Soustrot forlængede med to sæsoner i Aarhus tilbage i november. Orkestret oplyser til KLASSISK, at hans nye job ikke får nogle konsekvenser for forlængelsen.

I Sevilla får Marc Soustrot titel af både chefdirigent og kunstnerisk leder. Han har skrevet kontrakt for de kommende tre sæsoner med orkestret, der har stået uden chefdirigent, siden amerikaneren John Axelrods afgang i slutningen af 2019. Bestyrelsen valgte dirigenten efter indstilling fra ledelsen og musikerne. I orkestrets pressemeddelelse forklares det hvorfor:

»Blandt årsagerne til udnævnelsen er dirigentens fantastiske fællesskab med det kunstneriske personale, de mange gange han er blevet inviteret til sæsonkoncerterne igennem to årtier, den altid positive modtagelse fra publikum og kritikere og endeligt Soustrots egen interesse«.

Orkestrets forkærlighed for Soustrot går helt tilbage til 1999, hvor han, ifølge ABC, gæstedirigerede i Sevilla for første gang.

71-årige Soustrots lange karriere som chefdirigent har bragt ham forbi Orchestre Philharmonique de la Loire fra 1976 til 1994, Beethoven Orchester Bonn fra 1995 til 2003 og Het Brabants Orkest i Eindhoven fra 1996 til 2006. De seneste år har han vægtet de skandinaviske scener, hvor han har formidlet det store franske repertoire, blandt andet som chefdirigent ved Malmö Symfoniorkester fra 2011-2019. Han har også været hyppig gæstedirigent ved DR Symfoniorkestret og har stået på podiet i operahusene i København, Oslo og Stockholm.

Foto: Nikolaj Lund

Læs mere: »Som dirigent er jeg ikke vigtig« | Interview Marc Soustrot

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER