Nyhed

Clara Schumann hyldes på debutudgivelse

Isata Kanneh-Mason, klaverspillende storesøster til det unge engelske cellist-stortalent Sheku Kanneh-Mason, følger nu i broderens fodspor og underskriver pladekontrakt med Decca. Hendes første album, der hedder ‘Romance’, er på gaden til juli og er en hyldest til Clara Schumanns musik i 200-året for komponistens fødsel.

Det centrale værk på den kommende udgivelse er Clara Schumanns klaverkoncert, som hun skrev i en alder af kun 14 år. Koncerten blev førsteopført i 1841 af Gewandhausorkestret i Leipzig under ledelse af Schumann-familiens ven, komponisten Felix Mendelssohn. Udover koncerten, indspillet med Royal Liverpool Philharmonic, indeholder albummet flere andre af Clara Schumanns solostykker, deriblandt en klaversonate i g-mol samt tre romancer for violin og klaver.

»Det er Clara Schumann utrolige styrke, som har gjort størst indtryk på mig. Ikke alene lykkedes det for hende at opretholde en lang og krævende koncertkarriere, men samtidig tog hun hånd om en stor familie og håndterede ufattelige tragedier. Jeg kommer også fra en stor familie og er heldig at have været omgivet af mange stærke og inspirerende kvinder igennem hele mit liv«, siger Isata Kanneh-Mason i en pressemeddelelse.

Al musik på Isata Kanneh-Masons kommende udgivelse er indspillet med kvindelige musikere eller dirigenter for at fremhæve betydningen af kvinderne i musikhistorien og deres indflydelse på den klassiske musikkanon.

Foto: Robin Clewley

Læs også: Engelsk cellist skriver hitliste-historie med sit debutalbum

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER