Nyhed

Concertgebouw Orkestret på maratonturné til alle EU lande

Det hollandske Royal Concertgebouw Orkester (RCO) er ved at varme op til den kommende turnémaraton, ’RCO meets Europe’, hvor de besøger samtlige 28 EU-lande i løbet af de næste tre år. Turnéen indledes i august med koncerter i Irland, Østrig og Slovenien under ledelse af orkestrets kommende chefdirigent, italienske Daniele Gatti.

Formålet med at besøge hvert et hjørne af Europa er at rette lyset mod de grundlæggende idéer og idealer, der skal være med til at holde kontinentet sammen.
»Selvom historien og forskellige kriser har truet med at rive den europæiske identitet itu, kan vores fælles kultur og arv forsyne os med den modvægt, der er nødvendig. Musikken hjælper mennesker med at dele tanker, idéer og følelser, og koncerten bringer folk sammen og forener dem. Især orkestermusikken symboliserer princippet om ’lighed gennem forskellighed’, polyfoni i ordets ægte betydning«, udtaler Jan Raes, direktør for RCO, i en pressemeddelelse.

I hvert land spiller orkestret et åbningsværk sammen med et lokalt ungdomsorkester. I tiden op til koncerten afholder RCO masterclasses og anden undervisning for at dele viden og erfaring med unge musikere. Koncertrækken afsluttes i sæsonen 2018/19 i Letland, Litauen, Polen og Sverige. Det forlyder endnu ikke, hvornår maratonturnéen rammer Danmark.

Foto: Anne Dokter

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER