Nyhed

Curling-generationen elsker Bach

En ny undersøgelse, udført af Royal Albert Hall og streamingtjenesten Deezer, viser, at klassisk musik i øjeblikket hitter markant – især hos tjenestens engelske brugere under 35 år. I løbet de sidste seks måneder har der været en stigning på hele 270 procent i streamingen af Deezers mest populære klassiske playliste.

Curlinggenerationen, eller Millennials som de også bliver kaldt, er betegnelsen for den målgruppe, der aldersmæssigt er 25-35 år, og det er denne gruppe af unge voksne, som tegner sig for næsten halvdelen (43 procent) af stigningen i klassisk streaming.

Særligt Bachs musik er populær og udgør en tredjedel af de klassiske værker, som de unge streamer på Deezer. Det overrasker Deezers klassiske redaktør Yannick Fage:

»I vores streaming-data kan vi se, at klassisk musik har oplevet noget af en opgang, navnligt blandt de yngre brugere. Det er bemærkelsesværdigt, at opgangen i klassisk streaming ses hos dem under 35 år, fordi tendensen er med til at nedbryde fordommen om, at det en genre forbeholdt de ældre lyttere«, siger han ifølge Classic FM.

Under eksamensperioden i maj-juni sidste år oplevede tjenesten også en markant stigning i antallet af klassiske streamere i aldersgruppen 18-25 år.

Illustration: August Weger

Læs også: Bach-fortolkere sætter tempoet op

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER