Nyhed

Dansk strygekvartet rydder bordet i Genève

Danske strygekvartet rydder bordet i Genève | Magasinet KLASSISK

NOVO Quartet vandt søndag den store finale i Concours de Genève inklusiv førsteprisen på godt 150.000 kroner foran franske Quatuor Elmire og Quartett Hana fra Tyskland, som fik en delt andenplads.

Den danske kvartet gjorde stort set også rent bord i konkurrencens afdeling for specialpriser ved at tage fire ud fem af dem, deriblandt publikumsprisen og ‘Concerts de Jussy’-prisen, der betyder at den danske kvartet skal spille koncert i Temple de Jussy allerede i aften.

Alle tre finalekvartetter bliver en del af konkurrencens program for karriereudvikling, som blandt andet omfatter to års koncertaktivitet under ledelse af agentbureauet Sartory Artists.

NOVO’s bratschist, Daniel Sledzinski, sagde ovenpå sejren:

»Det har været en fantastisk og hård rejse for os alle sammen, men nu er vi bare begejstrede og taknemmelige. Nu tror jeg, vi skal have en kort pause for at bearbejde det hele, og så skal vi fokusere på vores næste mål. Genève-konkurrencen har givet os nogle enestående muligheder«.

Finalen foregik i Genèves Victoria Hall, som til dagligt huser Orchestre de la Suisse Romande, og her besluttede juryen efter en timelang votering, at NOVO Quartet skulle vinde konkurrencen efter fremførelsen af Mendelssohns anden strygekvartet. Kvartetten, som juryen kaldte »et af Danmarks mest lovende unge ensembler«, har i løbet af den seneste uges semifinalerunder spillet værker af Carl Nielsen, Haydn, Brahms, Bartók, Donatoni og Beethoven.

Det er udgave nummer 77 af den schweiziske konkurrence, der i år var for henholdsvis strygekvartet og fløjte. Konkurrencen er tidligere blevet vundet af pianist og dirigent, Georg Solti, og næste års Sonning-vinder, fløjtenisten Emmanuel Pahud. Konkurrencen er forbeholdt yngre musikere, og den samlede aldersgrænse for medlemmerne i de deltagende kvartetter er maks 120 år.

NOVO Quartet består af violinisterne Kaya Kato Møller og Nikolai Vasili Nedergaard, bratschist Daniel Sledzinski og Signe Ebstrup Bitsch på cello.

Du kan læse meget mere om NOVO Quartet i det nye nummer af KLASSISK, der er på vej til vores abonnenters postkasser.

Foto: Anne-Laure Lechat

LÆS OGSÅ

NOVO Quartet tager førstepris i Tyskland

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER