Nyhed

De tre bedste mikro-operaer skabt under corona

De tre bedste mikro-operaer skabt under corona | Magasinet KLASSISK

Med den engelske sceneinstruktør Ella Marchment som tovholder er corona-projektet ‘Opera Harmony’ nu i mål. 20 mikro-operaer er produceret hjemmefra af mere end 100 kreative operaskabere fra hele verden. Flere af operaerne kan nu opleves på online platformen OperaVision.

Med støtte fra en privat fond har OperaVisions brugere kåret de tre bedste operaer: ‘Essential Business’ (komponeret af Judith Lynn, libretto ved Anna Pool), ‘A Life Reset’ (komponeret af Dimitri Scarlato, libretto ved Laura-Jane Foley) og ‘The Den’ (foto) (komponeret af Christopher Sclechte-Bond, libretto ved Fiona Williams). Yderligere to priser er gået til operaerne ‘Apart/mental’ og ‘How Does a Building Sing’.

‘Opera Harmony’ blev søsat i april, mens det meste af kulturlivet lukkede ned globalt. De mange komponister og librettister i projektet fik stillet opgaven at skabe en mikro-opera, der højst måtte vare en halv time. Operaerne skulle handle om de nye udfordringer med afstand og sammenhold, som coronakrisen giver alle. Efterfølgende koordinerede Ella Marchment samarbejdet med instruktører og sangere så værkerne kunne realiseres.

I opslaget, der annoncerede vinderne på Facebook, skriver Ella Marchment om projektet, og hvad der er kommet ud af det:

»Opera Harmony startede som min måde at holde kontakten på, mens jeg var helt afskåret fra den profession, der både er mit job og min hobby. Resultatet har været etableringen af et globalt netværk, som samlet fandt en vej – mod alle odds – til ikke kun at fortsætte med at skabe, men også at gøre det ved hjælp af nyopdagede, innovative metoder«.

Se vindervideoerne fra Opera Harmony på OperaVision

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER