Nyhed

Den Danske Strygekvartet blandt årets 25 bedste udgivelser

New York Times: Den Danske Strygekvartet blandt årets 25 bedste udgivelser | Magasinet KLASSISK

New York Times’ klassiske musikanmeldere har kigget i bakspejlet og udvalgt de 25 bedste skæringer blandt sidste års udgivelser. Og minsandten om de ikke har placeret Den Danske Strygekvartets nye album, ‘Prism II’, blandt de fineste udgivelser. Kvartetten er de eneste danskere på listen, og albummet med musik af bl.a. Beethoven er kommet i fornemt selskab med Igor Levits indspilning af samme komponists samlede klaversonater.

Anmelder David Allen, der har udvalgt Den Danske Strygekvartet til listen, skriver i avisen:

»Ingen kvartet, der spiller i dag, kan måle sig med danskernes måde at spille den sene Beethoven på. Bevis: en Cavatina der synger af guddommelighed og alligevel også af menneskelighed; som hverken fortaber sig i skønhed eller ser den anden vej; hånden på hjertet: det er otte perfekte minutter«.

‘Prism II’ er Den Danske Strygekvartets andet album i en serie på i alt fem, hvor Beethovens sene strygekvartetter sammenstilles med en fuga af Bach og et »mesterværk fra den moderne kvartetlitteratur« repræsenteret ved værker af Sjostakovitj, Schnittke, Bartok, Mendelssohn og Webern.

Foto: Caroline Bittencourt

Læs også: Den Danske Strygekvartet i ny musikvideo

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER