Nyhed

Den Danske Strygekvartet og Thomas Dausgaard Grammy-nomineret

Den internationale musikpresse og de største danske medier flød i sidste uge over med historien om, at ikke mindre end to danske klassiske navne er med i feltet af Grammy-nominerede til 2019 prisuddelingen, der foregår i Los Angeles 10. februar.

Det drejer sig om Den Danske Strygekvartet, der er nomineret i kategorien ‘Bedste
kammermusik’ for albummet ‘Prism 1’ med musik af Beethoven, Bach og Sjostakovitj samt dirigent Thomas Dausgaard i kategorien ‘Bedste orkesteroptræden’ for en indspilning af Carl Nielsens 3. og 4. symfonier med Seattle Symphony, hvor han tiltræder som chefdirigent til september 2019.

Kampen om de eftertragtede Grammyer bliver hård. Dausgaard og Seattle Symphony deler kategori med blandt andet Michael Tilson Thomas i spidsen for San Francisco Symphony og Andris Nelsons sammen med Boston Symphony Orchestra. De fire musikere i Den Danske Strygekvartet skal blandt flere krydse klinger med Leif Ove Andsnes og Marc-André Hamelins fælles indspilning af Stravinskijs ‘Le sacre du printemps’ for to klaverer.

Den Danske Strygekvartets jubelopslag på Instagram:


‘Prism 1’ har høstet spandefuld af anmelderroser både herhjemme og i udlandet. I seneste udgave af KLASSISK priser vores egen anmelder udgivelsen som »kvartetspil i bedste liga«.

De fire musikere har selv svært ved at få armene ned over Grammy-nomineringen. I et Instagram-opslag der begynder:

»Julen kom tidligt i år«, takker de hvem som helst og lykønsker alle de andre nominerede.

Vi holder skarpt øje med, hvordan det går de danske nominerede 10. februar.

Læs hele anmeldelsen af ‘Prism 1’ i KLASSISK nr. 51.

Foto: Caroline Bittencourt

Læs også: Dausgaards kommende orkester fornyr den klassiske scene

FLERE NYHEDER