Nyhed

Den Jyske Opera lander Tosca-veteran til ny opsætning

Den Jyske Opera lander Tosca-veteran til ny opsætning | Magasinet KLASSISK

Sanger, instruktør, scenograf og kostumedesigner. Den argentinske stjerne med de mange titler, José Cura, har sagt ja til at stå i spidsen for Den Jyske Operas opsætning af ‘Tosca’ i næste sæson. Denne gang i rollen som instruktør og ansvarlig for scenografi og lys på forestillingen, der har premiere i Musikhuset Aarhus i næste sæson.

Cura iscenesætter Puccinis opera sammen med sin faste kunstneriske makker, den italienske scenograf og kostumemager Silvia Collazuol (foto). Han har selv sunget partiet som Toscas elskede, maleren Cavaradossi, et utal af gange og bliver betragtet som en af vor tids største i rollen, skriver kompagniet i en pressemeddelelse. Det giver en vis sikkerhed som instruktør, udtaler Cura:

»Jeg sang første gang i ‘Tosca’ i 1995, og jeg har portrætteret Cavaradossi mere end 250 gange i alle slags opsætninger. Det giver mig en stor fordel i forhold til at beslutte, hvilke idéer der virker bedre end andre. Denne gang vil jeg – ikke som sanger men som instruktør – forsøge at dele min erfaring med sangerne og hele produktionen og skabe en følelse af, at vi går sammen langs en velkendt vej«.

59-årige José Curas berømmelse skyldes især hans præstationer som sanger. Efter sit gennembrud i midt-halvfemserne i ‘Otello’ blev han kendt for sin intense tilstedeværelse på scenen. Sangeren, der også har studeret direktion og komposition, fik sin debut som sceneinstruktør i 2007 og har siden stået i spidsen for elleve forskellige opsætninger. I den rolle har han fået ry for at skabe spektakulære men også noget todimensionelle iscenesættelser.

Foto: Anders Bach / Den Jyske Opera

Læs mere: En lille genistreg | Operaanmeldelse

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER