Nyhed

Den Kongelige Opera snupper to priser

Den Kongelige Opera snupper to priser | Magasinet KLASSISK

Det Kgl. Teater strøg søndag aften afsted med to operapriser ved uddelingen af Årets Reumert for bedste scenekunst i den snart forgange sæson.

Prisen for Årets opera gik til teatrets nyopsætning af Wagners Ringdrama ‘Valkyrien’, Den Kgl. Operas første fuldt sceniske Wagner-forestilling i ti år. Sopran Trine Bastrup Møller løb med prisen som Årets sanger for sin rolle som chef-valkyrien, Brünnhilde, i operaen.

Reumertjuryen, der har chefredaktør og forperson for Forenede Kritikere, Rie Hammer, i spidsen, begrundede tildelingen af Årets opera således:

»I tegnestuen hos Wotan-guden blev der trukket streger og lagt planer for menneskene. Denne Wagner-opsætning var en helstøbt konstruktion af stilren minimalisme og overdådigt orkesterbrus. Originalt og raffineret. Tragedien svulmede i stram billedpoesi. Et rørende valkyrieridt!«.

Andre kandidater til Årets opera var Copenhagen Opera Festivals ‘Nordkraft’ og Den Jyske Operas ‘Inkognito Royal’.

Foto: Camilla Winther / DKT

Motivationen for at tildele Trine Bastrup Møller prisen som Årets sanger lyder:

»Den mægtige Wagner-storm lagde sig som et sitrende kammerspil mellem far og datter på trappescenen. Så intenst fyldte hun rummet med sin hjerteskærende splittelse mellem kærlighed og pligt, når hendes fængslende og inderlige sopran slog gnister. En bevægende kærlighedskriger«.

Bastrup Møller var i kategorien oppe i mod Sofie Elkjær Jensen i Det Kgl. Teaters opsætning af ‘Faust’ og Johanne Milland Pedersen fra musicalen ‘Atlantis’, der spillede i Tivolis Koncertsal.

I forrige nummer af KLASSISK fortalte Trine Bastrup Møller om sin nu prisbelønnede debut som Brünnhilde:

»Jeg har tænkt på, hvad det vildeste er, som jeg kunne forestille mig at få lov til at gøre. Det er at synge Brünnhilde på Det Kgl. Teater. Så det var en stor dag, da jeg fik den rolle. Jeg elsker Brünnhilde. Hun er ikonisk, så det bliver sjovt at få lov at synge den rolle. Hun er både en actionfigur og menneskelig«.

Foto: Camilla Winther / DKT

Læs mere: »At blive ved med at synge opera har ansporet mig til at blive bedre til at leve« | Interview Trine Bastrup Møller

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER