Nyhed

»Den nye kunstmusik begrænses ikke af at skulle være skønsang«

»’MOD’ står for ’moderne musik’ og for at være modig. Dette gælder både musikere og komponister«, fortæller Louise Hjorth, der vil optræde fire aftener både solo og i samspil med en række af musikere fra den klassiske scene og jazzscenen.
»Til koncerterne blandes de rytmiske og klassiske genrer. For mig og de øvrige optrædende musikere kræver det mod at tænke ud over det genremæssige ståsted, vi alle har helt inde på rygraden«
Krydsningen af genrer er den røde tråd, der går gennem de fire koncerter, som bærer overskriften ’MOD’.
»Jeg håber, at lytterne vil være åbne over for den nye musik som en kunstart, der kan sætte tanker i gang, udvide horisonter og måske endda provokere lidt. Nye toner er netop lyden af vores egen tid, og derfor identificerer jeg mig med dem. Jeg har valgt et repertoire, der afspejler alle de menneskelige følelser, både de positive og de mere dystre. I den nye musik kan jeg gå til ekstremer og give mig selv fuldt ud«, siger fløjtenisten i sit pressemateriale.
Barok- og renæssancemusik, som er blokfløjtens kernerepertoire, må man derimod undvære til disse koncerter.
»De tidlige toner, som er skrevet originalt for mit instrument, rummer visse begrænsninger. Man kan ikke gå til ekstremer på samme måde, som man kan i ny musik. Derfor spiller jeg dem ikke i denne sammenhæng. Jeg fokuserer på den nye kunstmusik, der rummer alle udtryksmuligheder. Den begrænses ikke af, at skulle være skønsang, der pådutter lytteren en bestemt følelse«, forklarer Louise Hjorth.

Koncertserien MOD i Koncertkirken, Kbh. N.
18. nov. ’Repercussion’ ,15. dec. ’Double Portrait’, 10. jan. ’Melodiske Mysterier’ og 2. feb. ’In the Name of Fuzzy’.

Foto: Jørgen Bentzen

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER