Nyhed

Det er psykisk hårdt at være musiker

En ny stor engelsk undersøgelse viser, at af 2.200 adspurgte musikere og andre i branchen har 65% lidt af depression, mens 71% har været plaget af angst og panikanfald. Resultatet antyder, at musikere har op til tre gange større risiko for at få psykiske problemer end resten af den engelske befolkning. Undersøgelsen er den hidtil mest omfattende i verden og udført af University of Westminster og tænketanken MusicTank på bestilling af den engelske organisation Help Musicians UK (HMUK), som rådgiver og støtter professionelle musikere.

»Desværre kommer undersøgelsens resultater ikke bag på os, og de giver et bekymrende billede af vilkårene for dem, der arbejder i musikbranchen. Som den førende uafhængige organisation for musikere er vi de rigtige til vurdere den negative effekt branchen har på dem, der arbejder i den«, siger Richard Robinson, chef for HMUK, i en kommentar til rapporten.

Undersøgelsens deltagere angiver dårlige arbejdsforhold som hovedårsagen til problemerne. Deriblandt tæller ringe muligheder for at opretholde rimelige levevilkår, umulige arbejdstider, udbrændthed og manglende mulighed for at planlægge længere tid frem. Undersøgelsen er første skridt i kampagnen MAD (Music And Depression), hvor organisationen i første omgang vil kortlægge omfanget af problemerne og dernæst tale for at etablere en mental sundhedstjeneste for branchen.

Læs også: Hvorfor lytter vi til musik? | Ny forskning

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER