Nyhed

Det Kgl. Kapel spiller igen for publikum

Det Kgl. Kapel spiller igen for publikum | Magasinet KLASSISK

Det Kgl. Teater, som tidligere annoncerede at resten af sæsonen røg i vasken pga. coronakrisen, har grebet muligheden for en forsigtig genåbning med indførelsen af fase tre i regeringens plan, som tillader teatrene at spille igen.

Søndag eftermiddag gik tæppet nemlig for Det Kgl. Teaters sommerkoncert på Operaens store scene, hvor teaterdirektør Kasper Holten var vært for Det Kongelige Kapel, solister fra Operaen og Det Kgl. Operakor under ledelse af Thomas Søndergård. Med sikkerheden i højsædet fik 500 gæster muligheden for at opleve et koncertprogram med musik af Beethoven, R. Strauss, Mozart, Verdi, Carl Nielsen m.m.

Fra scenen bød Holten velkommen og fortalte om, hvordan online kommunikationen har været en afgørende livsnerve for teatret under nedlukningen. Han mindede dog også om, at det ikke er nok:

»Vi har brug for at være sammen og opleve live forestillinger med hinanden i det samme rum«.

Inden sommerkoncerten havde operachef John Fulljames, i en pressemeddelelse udtrykt sin glæde over igen at kunne spille for publikum:

»I Musikkens kerne ligger et ønske om at bringe mennesker sammen om fælles oplevelser, så det var klart, at vi og publikum blev hårdt ramt da Danmark lukkede ned. Lige så klart er det, at vi spiller en stor rolle i at genopbygge relationer og forbindelser nu, da vi er klar til at genåbne. Vores kunstnere tørster længselsfuldt efter at spille sammen igen og dele musikken med publikum. Derfor er vi lykkelige over, at kunne tilbyde denne koncert til publikum i salen og til hele befolkningen via en live-stream«.

Også DR Symfoniorkestret er i gang igen. Torsdagskoncerterne har siden sidst i april spillet live-transmitteret kammermusik uden publikum, men i denne uge bliver koncerten for første gang med gæster i salen. Ligesom i Operaen bliver højst 500 gæster sluppet ind. De heldige publikummer kan høre et program med musik af Per Nørgård, Haydn, Mahler og Schönberg. På podiet er den israelske dirigent Omer Meir Wellber, og aftenens solist er basbaryton Johan Reuter.

Foto: Camilla Winther / DKT

Læs mere: Han har fået taget mål til sin kilt | Interview Thomas Søndergård

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER