Nyhed

Dirigent med fire stillinger smider håndklædet i ringen

Dirigent med fire stillinger smider håndklædet i ringen | Magasinet KLASSISK

I Volksoper Wien giver Omer Wellber (foto) fra årsskiftet taktstokken videre til husets 1. gæstedirigent, engelske Ben Glassberg, efter blot en enkelt sæson på posten som chefdirigent. Wellber, der tiltrådte sidste år samtidig med den nye operadirektør, Lotte de Beer, havde ellers skrevet kontrakt frem til 2027.

Wellbers opsigelse skyldes personlige årsager, lyder det som eneste begrundelse i en pressemeddelelse. Her oplyses også, at han forbliver tilknyttet operahuset i Wien i en mindre tidskrævende rolle som fast gæstedirigent.

Wellber blev i foråret udnævnt til ny chefdirigent for Staatsoper Hamburg med tiltrædelse i 2025. Ved udnævnelsen udtrykte han glæde over at skulle dække to byer med så stærk en musikhistorie som Wien og Hamborg på samme tid.

Men de to poster oven i stillingerne, han i forvejen har som chefdirigent ved Teatro Massimo Palermo og som kunstnerisk leder af Toscanini musikfestivalen i Parma, er åbenbart blevet for stor en mundfuld for den israelske dirigent.

I Volksopers pressemeddelelse udtrykker han glæde over, at det bliver 1. gæstedirigenten, der overtager chefposten:

»Det er vidunderligt, at der med Ben Glassberg kommer en ny chefdirigent til Volksoper, som jeg hentede ind som ung dirigenttalent, og som på perfekt vis er blevet en del af orkestret og huset«.

29-årige Glassberg er i forvejen chefdirigent ved Opera de Rouen Normandie, hvor han har kontrakt indtil 2026. Han er tidligere chefdirigent for turnédelen af det engelske operakompagni Glyndebourne.

Foto: Rori Palazzo

LÆS OGSÅ

Staatsoper Hamburg får ny chefdirigent

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER