Nyhed

Dirigent samler stjerneorkester i en god sags tjeneste

Dirigent samler stjerneorkester i en god sags tjeneste | Magasinet KLASSISK

Den mexicanske dirigent Alondra de la Parra har samlet det, der må betegnes som et sandt stjernehold af internationale solister i sit nye ensemble ‘The Impossible Orchestra’. Dirigenten, som er officiel kulturambassadør for Mexico, har dannet orkestret for at skaffe penge til velgørenhedsorganisationer, der arbejder for at forhindre vold mod kvinder og børn i hjemlandet.

Allstar-holdet, der skal hjælpe dirigenten med at støtte det gode formål, tæller bl.a. fløjtenist Emmanuel Pahud, cellist Alisa Weilerstein, violinist Maxim Vengerov og tenor Rolando Villazón. I alt har solister fra 14 forskellige lande meldt sig under fanerne hos de la Parra.

Det var en ufrivillig corona-orlov i foråret, der gav dirigenten tid og mulighed til at engagere sig i arbejdet med at gøre noget ved problemet med vold i hjemmet, der er eskaleret under coronakrisen. Til det engelske medie, Classic FM, fortæller hun:
»Problemets omfang er næsten umuligt at fatte. Jeg begyndte at overveje, hvad jeg kunne gøre? Og det var at ringe til mine venner og mine kolleger, de bedste musikere, jeg kender, og gøre noget ved denne situation gennem musikken«.

Alondra de la Parra og The Impossible Orchestra har indspillet den mexicanske komponist Arturo Márquez’s ‘Danzón nr. 2’ og delt videoen på YouTube.

Med lanceringen af videoen har dirigenten og orkestret foreløbigt indsamlet over to millioner kroner til organisationen Fondo Semillas, der støtter mexicanske kvinder økonomisk og med uddannelse samt til Save The Children, en humanitær støtteorganisation for børn.

Foto: PR

Du kan opleve ‘Danzón nr. 2’ i de la Parras arrangement hér

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER