Nyhed

Dirigentkonkurrence kun for kvinder

En ny dirigentkonkurrence, der kun er for kvinder, ser dagens lys til næste forår. Verdens første af slagsen forbeholdt de kvindelige dirigenter finder sted fra 16.-19. marts og er arrangeret af Philharmonie de Paris og Paris Mozart Orchestra. Med konkurrencen ønsker arrangørerne at give de kvindelige dirigenter, en større synlighed. 

»Denne konkurrence etablerer en højt profileret platform og retter spotlyset mod det fremragende talent hos de mange kvindelige dirigenter, som alt for ofte bliver nægtet den eksponering, de fortjener. Den vil forsyne yngre generationer med inspirerende rollemodeller og indgyde dem selvtillid til at træffe karrierevalg med hjertet. Den er også en opfordring til programlæggere og musikinstitutioner over hele verden om at gribe tidsånden og trække på en talentmasse, der bedre repræsenter samfundets mangfoldighed«, lyder det på Philharmonie de Paris’ website.

Den nye konkurrence er målrettet professionelle dirigenter under 40 år. I et slutfelt på tolv skal deltagerne dyste om pengepræmier, engagementer og karriererådgivning. I spidsen for konkurrencen står i fælleskab direktøren for Philharmonie de Paris, Laurent Bayle, og kunstnerisk leder og musikchef for Paris Mozart Orchestra, Claire Gibault (foto). New York Philharmonics topchef, Deborah Borda, er formand for juryen, der ligeligt består af tre kvinder og tre mænd.

Foto: Gilles Mermet

Læs også: Barbara Hannigan får Sonnings Musikpris 2020

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER