Nyhed

Dmitry Matvienko vinder Malko Konkurrencen 2021

Dmitry Matvienko vinder Malko Konkurrencen 2021 | Magasinet KLASSISK

Lørdag aften blev den 30-årige Dmitry Matvienko (foto) fra Belarus (Hviderusland) kåret som vinder af Malko Konkurrencen 2021. Førsteprisen består af en præmiesum på 20.000 euro, dirigentkontrakter med 24 internationale symfoniorkestre samt en treårig periode med DR Symfoniorkestrets chefdirigent Fabio Luisi som personlig mentor. Desuden modtog Matvienko også Publikumsprisen.

»Det vil helt sikkert ændre mit liv og min karriere, at jeg har vundet Malko Konkurrencen. Men det vigtigste for mig har været at få lov til at dirigere et orkester som DR Symfoniorkestret. Det har været en fantastisk oplevelse at møde musikerne og arbejde sammen med dem, så jeg er lykkelig for, at jeg som del af førsteprisen får adgang til at dirigere mange flere fremragende orkestre i de kommende år«, siger den nykårne Malko-vinder til DR.

Dmitry Matvienko er født og opvokset i Minsk i Belarus og har bl.a. studeret hos en række russiske dirigenter i Moskva. Blandt hans læremestre er navne som Vasily Petrenko og Gennady Rozhdestvensky, og han har været tilknyttet både Ruslands Nationale Filharmonikere og Svetlanov Filharmonikerne inden han blev ansat på Belarus Nationale Opera og Ballet i 2020.

Kinesiske Linhan Cui vandt 2. prisen og Børnejuryens pris, og 3. prisen gik til franske Chloé Dufresne.

Foto: Agnete Schlichtkrull / DR

Læs mere: Malko 2021: Rekordmange kvindelige dirigenter gennem nåleøjet

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER