Nyhed

Dudamel blander sig i Venezuelas politiske uroligheder

Stjernedirigenten Gustavo Dudamel, som er notorisk kendt for at undlade offentlige politiske udmeldinger, har taget bladet fra munden i anledning af den politiske uro i hjemlandet, Venezuela. I en video på hans Facebookside bønfalder han landets politiske ledere om at finde en løsning på den krise, der er ved at rive landet midt over, og som foreløbig har kostet 26 mennesker livet.

»Vi skal undgå sammenstødet mellem brødre, fordi den vej fører til interne stridigheder«, lyder det bekymret fra Dudamel i videoen.

Med en slet skjult hilsen til landets præsident, Nicolas Maduro, opfordrer han til, at man glemmer egoer og ideologier og lytter til folkets protester i stedet. Videoen, som er blevet set mere end 200.000 gange og delt af næsten 3.000, har vakt furore og rejst skarp kritik af Dudamel i strømmen af kommentarer på opslaget. Blandt andet kritiseres han for ikke at betone alvoren i urolighederne og for ikke at fordømme Maduro utvetydigt.

»Der eksisterer ikke strid mellem brødre i Venezuela, og det ved du også udemærket. Der er ubevæbnede civile, der beder om et normalt liv, hvor deres menneskerettigheder bliver respekteret«, kan man læse i en af kommentarerne.

»Beklager Gustavo, men dit budskab er alt for neutralt. Tag et klart standpunkt! Som en offentlig person har du indflydelse, din stemme bliver hørt uden for landets grænser og set som eksemplarisk for venezuelanerne. Brug den til dit lands bedste«, skriver en anden.

Foto: Vern Evans

Se Dudamels appel i videoen på Facebook

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER