Nyhed

ECHO prisen skrottes efter massive protester

Skandalen og den medfølgende mediestorm efter den kontroversielle ECHO pristildeling til en rapduo med antisemistiske tekster for nylig har været så ødelæggende for renoméet, at organisationen bag har besluttet at skrotte den største tyske musikpris i dens nuværende form, skriver The Strad.

»ECHO eksisterer ikke længere. Det blev besluttet af Bundesverband Musikindustries bestyrelse i går på et ekstraordinært møde i Berlin. Bestyrelsen er overbevist om, at Tyskland som verdens tredjestørste musikmarked fortsat har brug for musikpriser. Men de ønsker ikke, at en musikpris skal opfattes som en platform for antisemitisme, foragt for kvinder, homofobi eller opfordring til vold.
Begivenhederne ved dette års ECHO, som bestyrelsen beklager dybt, kan ikke gøres om, men vi vil sikre, at en sådan fejl ikke sker igen i fremtiden. ECHOs brand blev så hårdt medtaget, at en helt ny begyndelse er nødvendig. De interne ansvarlige instanser ophører med deres aktiviteter, og nominerings- og tildelingskriterierne vil blive ændret fuldstændigt«, lyder det i en erklæring fra organisationen.

Det var Notos Kvartetten, årets ‘unge kunstnere’ fra sidste år, der som de første klassiske kunstnere returnerede prisen i protest over to prisvindende rappere. Flere andre fremtrædende klassiske kunstnere fulgte trop i dagene efter og leverede deres priser tilbage. Deriblandt dirigenten Fabio Luisi (prismodtager i 2009) og pianisten Igor Levit (prismodtager i 2014). På den voksende liste over tidligere klassiske prismodtagere, der boykotter ECHO finder man nu også: Leipzig Gewandhaus, Daniel Barenboim og hans orkestre; Staatskapelle Berlin og West-Eastern Divan Orchestra, Christian Thielemann og Staatskapelle Dresden, Mariss Jansons og hans orkester; De Bayerske Radiosymfonikere samt den franske violinist Renaud Capuçon.

Læs også: ECHO-priser retur i protest

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER