Nyhed

Elsa Dreisig: »Mit nye album er en kunstnerisk signatur«

Elsa Dreisig: »Mit nye album er en kunstnerisk signatur« | Magasinet KLASSISK

I anledning af hendes nye album med titlen ‘Morgen’ bringer det franske magasin Forum Opéra et interview med Elsa Dreisig. Her fortæller hun blandt andet om baggrunden for repertoiret på udgivelsen, og om de kunstneriske udfordringer unge sangere oplever, når de skal etablere sig i en trængt musikbranche.

Efterfølgeren til Dreisigs første anmelderroste og prisbelønnede album fra 2018, ‘Miroir(s)’, er en samling solofremførelser af sange af R. Strauss, Rachmaninov og Henri Duparc akkompagneret af den amerikanske pianist Jonathan Ware. På papiret virker kombinationen af de tre komponister og nogle af deres mindre kendte eller anderledes arrangerede værker overraskende, men ifølge Dreisig vil en lytning fra start til slut – og uden pauser – få de kunstneriske valg til at fremstå som indlysende:

»Mens de tre præsenterede komponister nok er berømte, er det rigtigt, at de indspillede sange ikke er det i samme grad. Dette projekt blev til under en samtale med Jonathan på et tog. Vi var enige om, at Strauss og Duparc med deres respektive musikalske universer gik meget godt sammen, hvorimod Duparc aldrig skrev en opera. Men deres måde at skrive til stemmen og klaveret har visse ligheder med hensyn til lyrik, frasering og harmoni. Ting som knytter sig nært til teksten med meget genkendelige farver«, siger Elsa Dreisig til Forum Opéra.

Ligeså indlysende de kunstneriske valg på albummet har været, ligeså modige og vigtige er de også for den 29-årige sopran.

»Du skal tage hensyn til de begrænsninger, musikbranchen i dag er underlagt. Begrænsninger med hensyn til markedsføring, salg osv. Og pladeselskaberne er lidt forsigtige, når de ser et repertoire, der ikke har den helt brede appel. For mig er dette album mere en kunstnerisk signatur end en vokal én af slagsen. Vi unge sangere har en reel udfordring i at undgå fælden med markedsføring og iscenesættelse på de sociale medier og i stedet komme med noget oprigtigt og interessant, set fra et musikalsk synspunkt. Og intellektuelt«, siger hun.

Forum Opéra har givet ‘Morgen’ det næsthøjeste antal stjerner, og vores anmelder er også begejstret. Læs hvor mange stjerner Henrik Engelbrecht har givet Elsa Dreisig i det nye nummer af magasinet, der er på gaden – eller i postkassen hos abonnenterne – primo februar.

Foto: Simon Fowler

Læs også: Sopran Elsa Dreisig vinder Kronprinsparrets Kulturpris 2019

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER