Nyhed

Elsa Dreisig nomineret til stor international pris

En nylig nominering til en af verdens største musikpriser skal nok hjælpe med at sprede glæde hjemme hos Elsa Dreisig. Hendes debutalbum ‘Miroir(s)’ er nomineret til International Classical Music Awards (ICMA) i kategorien ‘Vocal recital’. Albummet, der udkom på Erato i oktober, byder på musik af blandt andet Richard Strauss og Puccini og er indspillet med Orchestre National Montpellier under ledelse af danske Michael Schönwandt.

Udgivelsen har høstet anmelderroser raden rundt, både herhjemme og i udlandet. I Politiken skriver Thomas Michelsen:
»Alt, hvad hun laver på ‘Miroir(s)’, er begavet og viser et sangtalent, der er mere åbenlyst end de fleste«.
På den store musikblog Pizzicato er anmelderen mildest talt også begejstret:
»Med en utrolig alsidighed, en fantastisk følelsesdybde og sin karakteristiske klang viser Elsa Dreisig sig som en usædvanligt begavet sanger. I en alder af 27 år hører hun helt til blandt de allerbedste nulevende sopraner. Ren magi!«.

Med albummet vandt Dreisig sidst i november også guld som ‘Årets unge talent’ ved magasinet Diapasons prisuddeling.

Helt uvant er situationen altså ikke for den unge dansk-franske sopran. Ved forrige ICMA var hun nomineret i kategorien ‘Young Artists of the Year’ – og vandt. I den aktuelle priskategori, ‘Vocal recital’, var 19 udgivelser nomineret fra start, men 10. december var feltet indsnævret til Dreisigs debutalbum og to andre. Og hun skal kæmpe i yderst fornemt selskab mod ingen ringere end Barbara Hannigan og Joyce DiDonato. Sidstnævnte endda på en udgivelse fra samme label som Dreisigs.

Udover Dreisig var to andre udgivelser med dansk islæt nomineret i den første, brede runde. I kategorien ‘Choral’ var DR VokalEnsemblet nomineret med udgivelsen ‘The Secret Mass’, og i kategorien ‘Contemporary’ var albummet ‘Orchestral Works, Vol. 3’ med blandt andet Susanne Elmark nomineret.

Vinderne af ICMA priserne 2019 bliver offentliggjort 17. januar. Vi har antennerne ude.

Foto: Simon Fowler

Læs også: Danske fingeraftryk på verdens største musikfestival

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER