Nyhed

Emily D’Angelo skriver kontrakt med Deutsche Grammophon

Emily D’Angelo skriver kontrakt med Deutsche Grammophon | Magasinet KLASSISK

Deutsche Grammophon har skrevet kontrakt med den canadiskfødte mezzosopran Emily D’Angelo. Den 26-årige sangers første album på det gule label er en udgivelse, der præsenterer musik af fire kvindelige komponister skrevet over et spænd på ni århundreder.

»D’Angelos oprindelige inspiration var den middelalderlige abbedisse, mystiker og polyhistor Hildegard von Bingen, hvis musik hun her præsenterer i forfriskende arrangementer af de førende amerikanske komponister Missy Mazzoli og Sarah Kirkland Snider«, står der bl.a. om beskrivelsen af debutalbummet med titlen ‘energeia’, som udkommer til efteråret.

D’Angelo, der er uddannet ved Canadian Opera Company Ensemble Studio, The Met’s Young Artist Development Program samt Ravinia Steans Institute, har snuppet priser ved de største internationale operakonkurrencer og festivaler. Deriblandt Metropolitan Opera Competition i New York, og Operalia i 2018, hvor hun også skrev historie, da hun som den første deltager også vandt alle delkonkurrencerne. Hun er også den første og eneste sanger nogensinde, der har modtaget Leonard Bernstein-Prisen ved Schleswig-Holstein Musik Festivalen, Tysklands mest omfattende.

Emily D’Angelos hidtidige meritter har gjort hende til en efterspurgt sanger, og den gradvise genåbning af operascenerne verden over har forsynet hende med en overfyldt kalender. Efter en anmelderrost scenedebut på Covent Garden i Mozarts opera ‘La clemenza di Tito’ i maj, skal hun stå klar til sin rolledebut som Idamante i Münchner Opernfestspieles opsætning af ‘Idomeneo’, der har premiere 19. juli.

Foto: Mark Pillai / DG

Læs mere: Emily D’Angelo vinder Bernstein-prisen

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER