Nyhed

Emily D’Angelo vinder Bernstein-prisen

Emily D’Angelo vinder Bernstein-prisen

Emily D’Angelo, der sidste år gjorde rent bord i den store Operalia konkurrence ved at tage hovedprisen og samtlige delpriser, har modtaget Leonard Bernstein-Prisen ved dette års Schleswig-Holstein Musik Festival.

Den 25-årige canadier modtog prisen og en check på 75.000 kroner ved en stor koncert i Lübeck i forrige uge med Festivalorkestret under ledelse af dirigent Christoph Eschenbach. Jurymedlem og festivaldirektør, Christian Kuhnt, gav sangerinden disse ord med på vejen:

»Emily D’Angelo har en markant, slank mezzosopran-stemme, som er smuk, smidig og teknisk perfekt. Den unge kunstner overbeviser med en modenhed, der er usædvanlig for hendes alder og med en bred vifte af musikalske udtryk, som egner sig til både barok og Bel Canto arier«.

D’Angelo er ikke blot den yngste prisvinder i festivalens historie men også den første sanger til at modtage prisen, der tidligere er gået til instrumentalister som Lang Lang, Lisa Batiashvili og Alisa Weilerstein samt en enkelt dirigent, Krzysztof Urbański.

»Det er en stor ære at være den første kvindelige sanger, der modtager denne pris. Bernstein var en vigtig musikformidler, der bragte klassisk musik tættere på et bredere publikum. Det er en kilde til fortsat inspiration for mig«, siger sangerinden til Musik Heute.

Emily D’Angelo har sunget ved Canadian Opera Company siden 2016 og debuterede på Berliner Staatsoper i sidste sæson i partiet som Cherubino i Jürgen Flimms opsætning af ‘Figaros Bryllup’. Sæsonen bød også på flere roller hos The Met i New York, hvor hun er medlem af Lindemann Young Artist Development Program.

Leonard Bernstein Prisen, indstiftet i 2002, bliver uddelt hvert år ved Schleswig-Holstein Musik Festival til minde om den legendariske dirigent, som stod i spidsen for Bayerns Radiosymfonikere ved festivalens åbningskoncert i 1986. Året efter var han med til at stifte Festivalorkestret, der samler unge talenter fra hele verden og giver dem muligheden for at spille sammen med professionelle musikere. I tre år fungerede Bernstein som både mentor og dirigent for Festivalorkesteret.

Foto: Dario Acosta

Læs også: Emily D’Angelo blev den store vinder ved Operalia 2018

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER