Nyhed

En paranoid pladebranche

I forrige uge blev den årlige branchemesse Classical:NEXT afholdt for femte gang. Her undersøger man og udstikker trends i den klassiske musiks verden, og denne gang foregik det i Rotterdam. Messen er en ramme om fire dage med konferencer, koncerter, undervisning og projektpræsentationer med deltagelse af 1.200 professionelle aktører fra den klassiske musikbranche, deriblandt 150 musikere og sangere og mere end 1.000 delegerede.

Én af hovedbegivenhederne var messens åbningstale af Clemens Trautmann (foto), øverste chef i Deutsche Grammophon. Han afslørede selskabets nye samarbejde med Apple Music om ni playlister med musik fra kommende udgivelser. DG bliver dermed nyeste skud på æbletræets stamme og kommer til at supplere BBC Music Magazine som kurator for den klassiske musik. Trautmann forklarede, at DG løbende vil opdatere playlisterne med et mål om at skabe »den ypperste destination for både garvede musikfans og nye lyttere«.

»DGs ultimative opgave er at fungere som et fyrtårn for kvalitet i den digitale verdens enorme hav på samme måde som pladeselskabets gule etiket har gjort i 180 år i den fysiske verden«, sagde Clemens Trautmann og kom efterfølgende med følgende opfordring:

»Forbliv på tæerne, forbliv sultne og forbliv paranoide. For det er kun de paranoide, der overlever«.

Messens innovationspris gik i år til tyske Ensemble Resonanz for deres projekt ‘Urban String’, som skal bygge bro mellem den klassiske musik og det daglige storbyliv for de mange indbyggere i Tysklands næststørste by Hamborg.

Foto: Eric van Nieuwland / Classicalnext

Læs også: Ny topchef skal puste liv i Deutsche Grammophon

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER