Nyhed

Endnu en pris til Hans Abrahamsen

Endnu en pris til Hans Abrahamsen | Magasinet KLASSISK

Komponisten Hans Abrahamsen modtager Léonie Sonnings Musikpris 2019 og kan dermed tilføje endnu en prisskalp til samlingen, hvor der allerede hænger en Grawemeyerpris, Nordisk Råds Musikpris og en Grammophone Award m.m.
Hans Abrahamsen har i mange år været anerkendt i det klassiske ny musikmiljø, men opførelsen af hans musik er for alvor eskaleret efter værket ‘let me tell you’, som den canadiske sopran og dirigent Barbara Hannigan har opført med en række af verdens bedste orkestre. Værket, der er en gendigtning af Ofelias historie fra Shakespeares ‘Hamlet’, er en bestilling til Berliner Filharmonikerne og Barbara Hannigan.

Man skal ikke længere tilbage end efteråret 2012, for at notere sig hvor eksplosiv Hans Abrahamsens karriere har været de sidste par år. Dengang var der planlagt en hyldestkoncert med det hedenhangne DR UnderholdningsOrkestret, i anledning af komponisten 60-års fødselsdag, men lidt over en måned før koncerten valgte orkestret af aflyse på grund af svigtende billetsalg.

I dag skulle det nok være muligt at fylde koncertsalen i DR-byen, og lad os se om det ikke bliver tilfældet d. 26. april 2019, hvor bl.a. ‘let me tell you’ opføres med Barbara Hannigan, DR SymfoniOrkestret og dirigent Michael Schønwandt.

Foto: Lars Skaaning

Læs også: Han er måske ikke så god til ord, men … | Interview Hans Abrahamsen

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER