Nyhed

Engelsk orkester cykler sig til bedre klimabalance på scenen

Engelsk orkester cykler sig til bedre klimabalance på scenen | Magasinet KLASSISK

Med den nye forestilling ‘Houses Slide’ ønsker det engelske kammerorkester London Sinfonietta at rette spotlyset mod den globale klimakrise. Idéen med forestillingen er, at den overhovedet ikke må belaste klimaregnskabet, og det mål nås ved, at al strøm leveres fra pedalkraft, lige fra scenelys til lyd samt resten af koncertsalens strømforbrug under forestillingen.

Komponist Laura Bowler har skrevet stykket som beskriver en kvindes psykologiske rejse, mens hun gradvist indser omfanget af klimaudfordringerne. Komponisten har samarbejdet med psykologen Ro Randall fra organisationen Carbon Conversations, der hjælper folk med at reducere deres klimapåvirkning samt deres bekymringer for klimaet.

Forestillingen er instrueret af Katie Jane Mitchell, som placerer 16 cykler på scenen sammen med London Sinfonietta, dirigent Sian Edwards og sopran Jessica Aszodi, der synger sit parti fra en af cyklerne. Ifølge arrangørerne er det verdens første musikforestilling, der udelukkende drives af pedalkraft.

Direktør for London Sinfonietta, Andrew Burke, siger i forbindelse med opførelsen:

»At bestille og opsætte værker, som tager fat på samfundsproblemer er centralt for alle kulturinstitutioner, der beskæftiger sig med samtidskunsten. Jeg er stolt af London Sinfonietta, som udfører dette arbejde med og for Laura Bowler og Katie Mitchell – ekstraordinære kunstnere, der tager miljøets fremtid alvorligt«.

Uropførelsen i Royal Festival Hall, en del af Londons Southbank Centre, finder sted 9. juli, og premierepublikummet er inviteret til en efterfølgende diskussion om klimaudfordringerne, som stykket sætter under debat.

Læs mere: Musikfestival vil afhjælpe klimagælden med Bach skov

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER