Nyhed

Engelsk periodeorkester slår alle streamingrekorder

Engelsk periodeorkester slår alle streamingrekorder | Magasinet KLASSISK

Det ansete periodeensemble Academy of Ancient Musics indspilning af Händels ‘Brockespassionen’ er blevet noget af en rekordudgivelse. Albummet er ikke kun et hit hos anmelderne, der har drysset sækkefulde af stjerner over det, men også hos musikpublikummet. Faktisk er det kun gået opad med lytter-interessen siden udgivelsen 4. oktober, og Academy of Ancient Music er nu blevet det første periodeensemble, der er blevet streamet mere end en million gange på Spotify i løbet af en måned.

Alexander Van Ingen, ensemblets direktør er godt tilfreds med succesen:

»At se denne positive reaktion fra lyttere er enormt opmuntrende i forhold til Academy of Ancient Musics digitale strategi og bekræfter vores tro på, at vi gennem streaming kan nå et stort antal mennesker overalt i England og i udlandet. Disse lyttere er ikke altid et “traditionelt koncertpublikum” – vi ved, at 40 procent af vores Spotify-lyttere er under 27 år, og 60 procent er under 34 år«, siger han til Classical Music Magazine

Også albumsalget går bedre end godt. Ensemblets Brockespassion er blevet det første store Händel-værk nogensinde, der har opnået en førsteplads på den engelske Specialist Classical Chart. Albummet sikrede sig ved udgivelsen samtidig en andenplads på Main Classical Chart. Det er første gang i over ti år, at en passions-indspilning når helt til tops på en af de tre officielle klassiske, engelske hitlister, hvor salgstallene bliver indsamlet af den engelske brancheorganisation Official Charts Company.

Albummet er indspillet på langfredag i år i The Barbican i London, og allerede ved koncerten, der markerede 300-året for førsteopførelsen af passionen i Hamborg, var anmelderne ellevilde. Opera Today skrev:
»Academy of Ancient Musics solister og instrumentalister formidlede det musikalske drama og følelsen med overbevisende engagement og magt«. Og i Financial Times lød det:
»Topkarakter til Academy of Ancient Music for at præsentere den sjældent opførte ‘Brockespassionen’. Et uhyggeligt illustrativt værk der kan bryde Bachs monopol«.

Læs også: Streamingtjeneste vil løse problemet med klassisk musik

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER