Nyhed

England corona-diskriminerer professionelle musikere

England corona-diskriminerer professionelle musikere | Magasinet KLASSISK

I England er der ballade over, at kulturministeriet forskelsbehandler musikere i forhold til andre professionelle, der har brug for at rejse ud og ind af landet i forbindelse med deres arbejde. I modsætning til medie- og sportsfolk er musikere, som rejser på midlertidige jobs i udlandet, ikke undtaget fra de nye engelske corona-krav om 14 dages karantæne når de vender hjem, skriver Classical Music Magazine.

De engelske myndigheder har bestemt, at »internationale og hjemlige elitesportsfolk« i øjeblikket fritages for kravet om karantæne. Det giver dem mulighed for at rejse til større sportsbegivenheder i udlandet og fortsætte med at konkurrere og træne, når de vender tilbage til England. Den samme undtagelse gælder for film- og tv-hold på rejsekrævende produktioner.

Derimod er de mange topmusikere med en betydelig international karriere, der bor i England, forpligtet til at selvisolere sig i to uger efter jobs i udlandet.

Det har fået ledende kræfter indenfor musikbranchen, blandt andet Royal Opera House og Det Engelske Orkesterforbund, til at klage til kulturministeriet i en underskriftindsamling for også at få musikere undtaget fra karantænen. Direktør for London Symphony Orchestra, Kathryn McDowell, fortæller til Classical Music Magazine, at de allerede har præsenteret forslaget for regeringen, men at hun ikke gør sig de store forhåbninger om en undtagelse for musikerne.

Hvis du undrer dig over, at nærmest halvdelen af det danske fodboldlandshold i øjeblikket er spærret inde i England, når nu sportsfolk er undtaget for karantæne, er der en forklaring. Det skyldes den særlige situation med en ny variant af corona i Nordjylland, som gør, at de danske spillere i England ekstraordinært risikerer indrejseforbud eller karantæne, hvis de rejser tilbage fra Danmark.

Foto: Doug Peters / LSO

Læs mere: Bournemouth Symfonikerne må undvære chefdirigenten ved sæsonåbning

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER