Nyhed

Ensemble skærer musikteorien ud i pap

Orchestra of the Age of Enlightenment skærer musikteorien ud i pap | Magasinet KLASSISK

Et af de førende navne på scenen for tidlig musik, Orchestra of the Age of Enlightenment, har bundet an med opgaven og lanceret ‘The Illustrated Theory of Music’ på deres YouTube kanal.

I en serie korte, underholdende videoer, gør orkestrets medlemmer historierne bag den vestlige musikteori levende og let forståelige. Ved at stille spørgsmål som hvad betyder vibrato egentlig?, hvorfor bruger vi takter? og hvorfor skal det gå så andante?, vil orkestret afdække, hvordan den vestlige musikteori er skruet sammen.

Orkestrets kontrabassist, Cecelia Bruggemeyer, fortæller om projektet til The Strad:

»Det er en vidunderlig mulighed for at fortælle om musikhistorien og tænke over, hvad vi gør: hvorfor vi spiller, som vi spiller, hvorfor vi træffer de valg, vi gør, og om teorierne og ideerne, der begejstrer og inspirerer os. At “illustrere” det giver os en ekstra bonus ved også at overveje, hvordan man kan dele disse idéer på en sjov og tilgængelig måde med andre mennesker, uanset deres forudgående musikviden og erfaring«, siger bassisten.

Med den nye guide ønsker musikerne i periodeensemblet også, at publikum skal stille spørgsmål og udfordre konventionel viden og på den måde være med til at skabe en ny forståelse af musik. Videoerne vil dække en lang række forskellige emner, fra intervaller og ornamentik til opbygningen af en trio-sonate.

Læs mere: ‘The Illustrated Theory of Music’ er i sin spæde start med blot en lille håndfuld opslag

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER