Nyhed

Esa-Pekka Salonen: »Opera interesserer mig mere og mere«

Til daglig slår Esa-Pekka Salonen sine folder i London, New York og Los Angeles, men i den kommende sæson tiltræder han en femårs stilling som kunstnerisk partner ved Den Finske National Opera. Med blækspruttejobbet får han ansvaret som dirigent, komponist, kunstnerisk rådgiver og ambassadør for operaen i Helsinki. Han skal blandt andet stå i spidsen for den kommende storstilede produktion af Wagners Ring-cyklus med start i 2019. Første opgave bliver en optræden på dirigentpodiet, når han skal svinge taktstokken i operaens opsætning af Richard Strauss’ ‘Elektra’ denne måned.

Salonen er i forvejen førstedirigent og kunstnerisk rådgiver for Londons Philharmonia Orchestra og huskomponist hos New York Filharmonikerne. Han er tidligere chefdirigent for L.A. Phil, hvor han fortsat er æresdirigent. For Salonen betyder den nye stilling et musikalsk sporskifte fra symfonisk musik til opera, og det er noget han ser frem til.
»Som kunstform interesserer opera mig mere og mere. De sidste 30 år har det meste af mit virke som dirigent og komponist foregået i udlandet. Nu føles det godt endelig at lægge langsigtede planer i mit hjemland, og især fordi det gælder Nationaloperaen, hvor de kunstneriske ambitioner brænder klart og stærkt«, siger Salonen i en pressemeddelelse.

Foto: Benjamin Ealovega

Læs også: Den finske komponist Einojuhani Rautavaara er død

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER