Nyhed

Esbjerg Ensemble slipper for nedskæring

Esbjerg Ensemble kan ånde lettet op, efter at en pålagt driftsbesparelse på 350.000 kroner årligt nu bliver trukket tilbage af Esbjerg Kommune. De vestjyske kommunalpolitikere har fået tommelskuerne på af den danske stat, efter at Kunstfondets Projektstøtteudvalg og Legatudvalget for Musik har skønnet, at den planlagte kommunale tilskudsbarbering på ti procent ville gøre det umuligt at indgå en ny økonomisk rammeaftale for Ensemblet.

»Det ville have betydet omkring en million kroner mindre i støtte til os, så det er en kæmpe lettelse, at det nu er afblæst«, siger ensemblechef Katrine Ganer Skaug til JydskeVestkysten.
»Vi har været ude i både plan B, C og D, og hvad, det ville være endt med, hvis besparelsen var blevet gennemført, det ved jeg ikke med sikkerhed. Vi er i forvejen underbemandet med to musikere i ensemblet, så der ville vi ikke kunne spare mere«.

Esbjerg Ensemble modtager 3,7 millioner kroner om året i kommunalt tilskud og 5,4 millioner kroner fra staten. Det statslige tilskud udregnes i forhold til den kommunale støtte, og hvis Esbjerg havde skåret ti procent ville staten have gjort det samme.

Foto: Nikolaj Lund | Esbjerg Ensembles slagtøjsspiller Christian Martinez med en flyvende indsats

Læs også: Tyskere er sultne efter dansk musik | Festivaler i efteråret

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER