Nyhed

Et halvt ton kostumer stjålet fra opera

En international samproduktion af Puccinis opera ‘Turandot’ er kommet i alvorlig knibe på tøjfronten. Efter at have spillet Robert Wilsons opsætning af operaen for fulde huse i Madrids Teatro Real i december er omkring 100 hundedyre kostumer, deriblandt hovedrollernes, forsvundet fra den lastbil, der fragtede garderoben og rekvisitterne til Litauen. Her har nationaloperaen i hovedstaden Vilnius premiere på opsætningen 1. marts.

Tyveriet fandt sted i slutningen af januar, om natten, på en rasteplads nær den tyske by Gütersloh oplyser en talsmand for nationaloperaen.
»Kostumerne blev sandsynligvis stjålet om natten, da chauføreren tog sin lovbefalede pause efter inspektion af køretøjet. Om morgenen, efter en ny inspektion, opdagede han, at lastbilen var blevet røvet, og at en del af forsendelsen manglede«, fortæller han til magasinet The Baltic Course.

Kostumierer arbejder nu på højtryk for at få en helt ny garderobe på plads til premieren i Vilnius. Generaldirektør for Litauens Nationalopera, Jonas Sakalauskas, forsikrer magasinet om, at man nok skal være klar til start 1. marts.

Politi i både Tyskland og Litauen er nu i gang med at efterforske tyveriet af de godt 600 kilo kostumer til en værdi af flere hundrede tusind euro.

Foto: Javier del Real / Teatro Real

Læs også: Derfor lagde komponisten pennen i utide | Fokus Ufærdige operaer

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER