Nyhed

Et nyt musikhus i København er kommet et skridt nærmere

Et nyt musikhus i København er kommet et skridt nærmere | Magasinet KLASSISK

Trods et tilbud fra en pengestærk investor med en flok kulturkendisser i ryggen har Københavns Kommune valgt at takke nej og aflyser nu helt et salg af det gamle bymuseum på Vesterbrogade. Dermed har et flertal af politikerne i borgerrepræsentationen meldt ud, at man ikke ønsker et privatejet multikulturhus, som gruppen bag tilbuddet ellers drømte om.

Kommunens afvisning ser nu ud til at bane vejen for en gruppe, der arbejder på at skabe et regionalt klassisk spillested under navnet Musikhuset København i den tidligere museumsbygning. Styregruppen for projektet udgøres af klarinettist Viktor Wennesz, Koncertkirkens leder Björn Ross og kunstnerisk leder af Athelas Sinfonietta Jesper Lützhøft.

Socialdemokratiets politiske ordfører på Københavns rådhus, Jonas Bjørn Jensen, bekræfter overfor Politiken, at man med beslutningen støtter projektet med at etablere et nyt samlet hus for kammer- og anden akustisk musik:

»Vi har stemt, som vi gør, fordi vi mener, at det projekt skal have en chance for at vise sit værd og sin bæredygtighed. Initiativtagerne har over de seneste måneder overbevist os om, at de kan bidrage med noget til København, som vi mangler i dag. Muligheden for at skabe et godt miljø for de her musikgenrer, som vanskeligt fungerer på rent kommercielle vilkår, er simpelthen for stor til, at vi ikke kan gribe den«, siger Jonas Bjørn Jensen.

Viktor Wennesz fra styregruppen opfatter kommunens beslutning som den afgørende blåstempling af deres projekt:

»Vi har oplevet hundrede procent opbakning, og det er fantastisk. Nu har vi et udgangspunkt, som er solidt«, siger han til webmediet Kulturmonitor.

Forude venter nu arbejdet med at få et bæredygtigt driftskoncept på plads og at skaffe en betydelig sum fondsmidler til renovering af huset. Udover tre mindre koncertsale rummer museumsbygningen i forvejen et stort kontorareal, og ønsket er, ifølge projekt Musikhuset Københavns website, at skabe et sted »hvor musikere, kunstnere, producenter, iværksættere og arrangører kan møde hinanden på kryds og tværs til gavn for musikkens udvikling i København«.

Foto: PR

Besøg Musikhuset København på Facebook

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER