Nyhed

Færdigvaccineret topcellist kvitterer med koncert

Færdigvaccineret topcellist kvitterer med koncert | Magasinet KLASSISK

Igennem tolv måneder med corona-nedlukninger og usikkerhed har den amerikanske cellist Yo-Yo Ma brugt de sociale medier som scene med en række små koncerter under hashtagget #SongsOfComfort (Sange til trøst).

I weekenden bragte 65-årige Ma dog musikken med ud i verden, da han fik sin anden og sidste corona-vaccine, nøjagtigt et år efter den første af online-trøstekoncerterne.

Ma havde medbragt sit instrument, og den færdigvaccinerede cellist brugte de obligatoriske 15 minutters ventetid efter stikket på at spille lidt Bach og Schubert, iført mundbind og med efterfølgende applaus fra vaccinepersonale og -modtagere.

Den improviserede koncert fandt sted på en vaccinationsklinik i delstaten Massachusetts, hvor Ma bor en del af året. Klinikkens leder fortalte efterfølgende til den lokale avis The Berkshire Eagle, at Ma med musikken havde ønsket »at give noget igen«. Han beskrev, hvordan der blev helt stille, da cellisten begyndte at spille:

»Det var forunderligt, så fredfyldt hele bygningen blev med lidt musik i baggrunden. Sikke en måde at afslutte arbejdsdagen på«.

Foto: Jason Bell

Se klip fra Yo-Yo Mas improviserede corona-koncert

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER