Nyhed

Farvelgave til Angela Merkel: fribilletter til Festspillene i Salzburg på livstid

Farvelgave til Angela Merkel: fribilletter til Festspillene i Salzburg på livstid | Magasinet KLASSISK

En tidlig julegave fra én afgående kansler i den tysktalende verden til en anden har trukket overskrifter i tyske og østrigske medier for nylig. Sebastian Kurz, der først trak sig som forbundskansler og siden helt fra østrigsk politik, har som en af sine sidste officielle handlinger på landets vegne udstyret den afgåede tyske kansler, Angela Merkel, med livslang gratis adgang til en af verdens største og vigtigste operafestivaler, Festspillene i Salzburg, skriver ORF.

Angela Merkel og hendes mand har været faste gæster ved festivalen gennem mange år. Men trods hendes tidligere status som leder af EU’s største og stærkeste land er hun aldrig blevet inviteret af hverken festivalen eller værtslandet, Østrig. Det er der nu rådet bod på med gaven fra Kurz. Det hører i øvrigt med til historien, at Merkel altid har insisteret på at betale for sit kulturforbrug af egen lomme.

Fremover vil Østrigs forbundskansler hvert år sende et brev til Merkel for at høre om hendes og gemalens ønsker til kommende festspil. Dernæst vil forbundskancelliet i samarbejde med festivalen sørge for at reservere billetter til forestillingerne.

Den mangeårige festivaldirektør, Helga Rabl-Stadler, er svært tilfreds med det nye arrangement, som hun forventer vil lokke endnu flere gæster til:

»Det siger sig selv, at festivalen nyder godt af, at helt ekstraordinære mennesker besøger os. Når den tyske kansler hvert år tager til festivalen, vil nogle tænke, at der må være noget om det«, siger hun til ORF. Programmet for næste års festspil i Salzburg blev offentliggjort tidligere i december. Angela Merkel har fået tilsendt en udgave, forsikrer Rabl-Stadler.

Læs mere: Salzburg Festspillene gennemføres i light-udgave

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER