Nyhed

Følg Carl Nielsen International Competition 2019

Så er det tid til 2019-udgaven af Carl Nielsen Konkurrencen, som løber af stablen fra torsdag den 21. marts kl. 10.00 og 10 dage frem. Denne gang er der skruet helt op for dækningen, og du kan følge deltagerne live fra start til slut i konkurrencen på video-streamingtjenesten medici.tv. TV 2/Fyn livestreamer også alle konkurrencer og koncerter. Desuden opretter TV-stationen et livestudie, hvor eksperter, deltagere og andre vil kommentere konkurrencerne på dansk.

I forårets udgave af Carl Nielsen Konkurrencen er det første gang, at de tre konkurrencekategorier, violin, klarinet og fløjte, med 24 deltagere i hver, bliver afholdt samtidig. I alt 72 deltagere under 30 år fra hele verden er blevet udvalgt til konkurrencen med det fulde navn, Carl Nielsen International Competition 2019. De er alle blevet håndplukket af konkurrencens kunstneriske råd, der består af formand Nikolaj Szeps-Znaider, klarinettist Martin Fröst og fløjtenist Emmanuel Pahud. Deltagerne i de tre instrumentgrupper skal konkurrere mod hinanden under ledsagelse af Odense Symfoniorkester.

»Jeg tror, at Carl Nielsen ville være både glad og stolt, hvis han kunne se alle disse unge strømme til sin hjemby i musikkens navn. Naturligvis er det alle konkurrencers mål at finde det bedste unge talent, og vores er ingen undtagelse, men vi har i vores forsøg på at samle konkurrencens dele forsøgt at fokusere på det, vi mener er de mest afgørende aspekter for de deltagende musikere. Nemlig at tilbyde en platform og gennemsigtighed«, siger Nikolaj Szeps-Znaider i en pressemeddelelse.

På medici.tv’s hjemmeside finder du udover livedækningen også en konkurrence-kalender, en blog og backstage videoer samt information om Carl Nielsen, konkurrencen, tidligere vindere, de aktuelle deltagere og juryen.

Du kan også følge konkurrencen på de sociale medier ved at bruge hashtagget #Nielsen2019. 

Se Carl Nielsen Konkurrencen 2019 på medici.tv

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER