Nyhed

Første kvindelige dirigent hos Deutsche Grammophon

Mirga Grazinyte-Tyla, chefdirigent ved City of Birmingham Symphony Orchestra, bliver den første kvindelige dirigent, der skriver en eksklusiv kontrakt med Deutsche Grammophon, oplyser Classical Music Magazine.

Pladeselskabets første udgivelse med den 32-årige lituaer kommer til maj og præsenterer en samling orkesterværker af den polske komponist Mieczyslaw Weinberg i anledning af 100-året for hans fødsel. Albummet er optaget ved et par koncerter i november med City of Birmingham Symphony Orchestra, koret Kremerata Baltica og violinsolisten Gidon Kremer, alt sammen under ledelse af Mirga, der ser frem til samarbejdet med Deutsche Grammophon.

»Deutsche Grammophon var en del af min musikalske opdragelse. Det er en stor ære at komme om bord hos DG for at indspille værker, der vil være et nyt bekendtskab for mange lyttere. Musikken af Mieczyslaw Weinberg og Raminta Serksnyte, en upcoming stjerne blandt litauiske komponister, fortjener at nå ud til det bredest mulige publikum. Det er meget spændende, at vores samarbejde vil dokumentere nogle af de musikalske eventyr, som fantastiske City of Birmingham Symphony Orchestra og jeg er på vej ud i sammen«, siger hun i en pressemeddelelse.Amateur Bdsm

Mirga trak overskrifter verden rundt, da hun i 2016 i en alder af blot 29 år blev valgt som ny chefdirigent for City of Birmingham Symphony Orchestra af et enigt orkester. Hun trådte dermed i fodsporene af notabiliteter som Simon Rattle, Sakari Oramo og Andris Nelsons og har med sin karismatiske optræden og innovative programlægning været katalysatoren, der har gjort orkestret til et af Englands førende.

Foto: Frans Jansen

Læs også: Chefdirigent forlænger i Birmingham

FLERE NYHEDER