Nyhed

Første Rued Langgaard konkurrence nogensinde

Første Rued Langgaard konkurrence nogensinde | Magasinet KLASSISK

Denne weekend ser en ny konkurrence dedikeret til værker af Rued Langgaard dagens lys. Det er første gang nogensinde, at den danske komponists sange, strygekvartetter, violinsonater og klaverstykker er på repertoiret alene ved en konkurrence. Deltagerne er unge musikerne fra landets tre klassiske musikkonservatorier.

Konkurrencen finder sted i Koncertkirken i København og løber fra kl. 10 til kl. 18 lørdag og søndag og kan følges på Rued Langgaard Festivalens Facebook side.

Søndag eftermiddag kåres de tre prisvindere, som ud over en præmie på 25.000 kroner også får muligheden for at spille ved åbningskoncerten af Rued Langgaard Festival 2021 i Ribe til september.

Festivalen lancerer konkurrencen med målet om at øge kendskabet til Rued Langgaards musik i det professionelle danske miljø. Samtidig vil den give de studerende, som er udvalgt ved Langgaard-workshops på konservatorierne i foråret, værdifuld koncerterfaring.

Kunstnerisk leder for Rued Langgaard Festival, Esben Tange, siger i en pressemeddelelse:

»Rued Langgaards musik er fuld af overraskelser og kan fortolkes på et utal af måder. Netop derfor ser jeg med stor glæde og spænding frem til at opleve de unge studerendes bud på Rued Langgaards musik. Måske kan netop de formidle hidtil skjulte sider af en musik, vi først nu er begyndt at fatte omfanget af«.

Esben Tange er formand for juryen, der skal finde vinderne. De øvrige medlemmer er alle Langgaard-specialister og tæller koncertmester i DR Symfoniorkestret Christina Åstrand, bratschist i Nightingale String Quartet Marie Louise Broholt Jensen, sopran Trine Bastrup Møller samt pianisten Kristoffer Hyldig.

Se Rued Langgaard konkurrencen her

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER