Nyhed

Gået operadirektør bytter Milano ud med Firenze

Alexander Pereira | Gået operadirektør bytter Milano ud med Firenze

Alexander Pereira, afgående direktør for La Scala operaen i Milano, har sagt ja tak til tilbuddet om en tilsvarende post i Firenze operaen, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino.

Operahuset i Firenze står uden ledelse efter, at den tidligere direktør, Cristiano Chiarot, i sommer forlod huset i følgeskab med chefdirigent Fabio Luisi. Lederduoen opsagde deres stillinger med øjeblikkelig virkning efter kontroverser med bystyret, der ønskede afgørende indflydelse på sammensætningen af bestyrelsen. En indblanding, der, ifølge Luisi, fik en uheldig indflydelse på operahusets kunstneriske retning.

»At drømme om et femårigt projekt er forskelligt fra at afsætte halvandet år til lukningen af et eksisterende engagement«

Alexander Pereira, afgående direktør for La Scala operaen

I et interview i den italienske avis Corriere della Sera, siger Alexander Pereira, at han stod med ikke mindre end tre tilbud om langvarige, internationale stillinger på hånden:

»Tilbuddet fra Firenze var især interessant for mig. Firenze har et teater med en stor tradition. Koret og orkesteret er blevet godt plejet af Zubin Mehta og hans efterfølgere i 20 år. I Firenze har de en sæson året rundt og en international anerkendt festival. Jeg ser mig selv som personen med den rigtige erfaring til at respektere og løfte den forpligtelse«, siger Pereira, og fortsætter:

»At være i stand til at forestille sig og drømme om et femårigt projekt er forskelligt fra at afsætte halvandet år til lukningen af et eksisterende engagement«.

Med den sidste bemærkning hentyder Pereira til, at han ikke fik forlænget sin kontrakt i Milano efter en lidt for kreativ plan for den fremtidige finansiering af La Scalas aktiviteter. Han fik dog udvidet sin kontrakt med et år, så han kan følge sine sidste opsætninger helt til dørs. Det er uvist, om han bliver i Milano så længe. Men han siger selv, at han i hvert fald bliver hængende til og med opsætningen af ‘Tosca’ med Anna Netrebko, der har premiere til december.

Den 71-årige østriger siger til avisen, at han havde håbet på at kunne afslutte sin karriere i La Scala. Men sådan skulle det ikke gå.

Læs også: La Scala dropper plan om saudisk samarbejde

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER