Nyhed

Gæst dømt for overfald i Royal Opera House

Gæst dømt for overfald i Royal Opera House | Magasinet KLASSISK

Det er ikke nogen nyhed, at Wagner kan vække de store følelser i folk. Men i efteråret gik det alligevel helt galt for advokat Matthew Feargrieve ved en opførelse af Wagners ‘Ring’ i Royal Opera house. Han er nu ved retten i London blevet dømt for overfald efter en strid om en plads på første række, skriver avisen The Guardian.

Balladen begyndte, da tøjdesigner Ulrich Engler fra sin plads på 2. række skrævede over ryggen på 1. række for at slå sig ned på en ledig plads. Han havde gjort det samme et par aftener før ved den første del af ‘Ringen’ for at se bedre, oplyste han i retten.

Inden han skiftede plads havde han spurgt kvinden ved siden af den ledige plads, om den var optaget. Da han fik at vide, at det var den ikke, flyttede han hendes frakke og satte sig. Og så brød helvede løs. Kvindens ledsager var Matthew Feargrieve, og han syntes bestemt ikke, at det var i orden.

Til retten fortalte Engler, der bl.a. leverer tøj til det engelske kongehus, at advokaten pludselig så rødt og begyndte at slå ham.

»Jeg har aldrig set nogen kigge på mig med så meget vrede. Han fór op, lænede sig ind over kvinden og slog mig. Mens hr. Feargrieve ramte mig, sagde han: “Hvor vover du at tale til min kone på den måde?”. Det eneste jeg sagde til denne kvinde var: “Gør det noget, hvis jeg sætter mig ved siden af dig, har du betalt for pladsen, og at jeg var ked af det”. Det var ikke kun et par dask, det var et angreb. Det var en konstant strøm af slag«, forklarede Ulrich Engler.

I retten afviste Feargrieve at have slået tøjdesigneren og hævdede, at der var tale om selvforsvar, og at han i øvrigt synes, at Engler udviste »dårlig stil« ved at skifte plads. Ifølge advokatens udsagn skulle hans arm være gået af led, da han prøvede »at forsvare sin ledsager«.

Men det overbeviste ikke dommeren. I referatet af dommerens kendelse lyder det:

»I Deres vidneudsagn har De vedholdende beskrevet, at der højst har været kontakt mellem Deres og modpartens fingerspidser. Jeg anerkender imidlertid udsagnene fra anklagerens vidner, hvor det fremgår, at De har slået hr. Engler mindst én og sandsynligvis også to eller tre gange. Jeg føler mig overbevist om Deres skyld«.

Ovenpå hændelsen skal Engler udover en skulderskade angiveligt have fået diagnosticeret posttraumatisk stress-syndrom, som påvirker hans kreative evner.

Matthew Feargrieve afventer nu udmåling af straffen sidst i januar. Ifølge dommerens vurdering er det usandsynligt, at der bliver tale om fængsel.

Læs også: Stjernearkitekt sagsøger skandaledyrt koncerthus

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER