Nyhed

Godt nyt til strygere i luften

Nogle gange kan det godt betale sig at klage. Det oplevede violinist Ari Vilhjalmsson fra Helsinki Filharmonikerne, efter at han af Norwegian Airlines var blevet nægtet at tage sin 1,5 mio. kroner dyre violin med som håndbagage på et fly fra København til Finland. Norwegian henviste til selskabets bagagepolitik og bad Vilhjalmsson om at pakke violinen ind, så den kunne komme i lasten i stedet. Det var violinisten imidlertid ikke tilfreds med på grund af risikoen for, at instrumentet skulle lide overlast blandt fragtgodset. Han forklarede personalet, at han selv og mange kolleger ofte flyver med instrumenterne i bagagerummene over flysæderne, hvor der er fint plads til en violinkasse. Lige meget hjalp det, og enden på det blev, at Ari Vilhjalmsson måtte blive i København, skriver The Strad.

Skummende af raseri skrev han en lang klage på Norwegians Facebookside, som udløste en sand shitstorm i de finske medier. Resultatet blev i første omgang en undskyldning fra selskabet, som gik ud med følgende meddelelse:
»Vi er meget kede af de problemer Ari mødte med violinen og kan fuldt ud forstå, at oplevelsen har været meget frustrerende. På baggrund af dette er Norwegian nu i gang med at revidere reglerne for transport af musikinstrumenter. Vi undskylder besværet overfor Ari«.

Flyselskabet Norwegian har fornylig annonceret, at man nu tillader violinister og cellister at medbringe deres instrumenter som håndbagage i flykabinen. Dog forudsætter det, at man ikke har andet bagage med i kabinen.

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER