Nyhed

Göteborg Operaen får tysk chef

Göteborg Operaen - Ny chef til svensk operahus

Göteborg Operaen henter sin nye operachef hos Bayerische Staatsoper. Tyske Henning Ruhe har siden 2017 været kunstnerisk chef for operahuset i München, hvor han blandt andet har været ansvarlig for planlægning af repertoire og rollebesætning.

Direktør for Göteborg Operaen, Christina Björklund, siger i en pressemeddelelse:

»Henning Ruhe har en dyb og bred viden om musikteater og er samtidig en erfaren, modig og lyttende leder med en stærkt drivkraft, vant til at arbejde i store, komplekse organisationer, og han har i flere år arbejdet på det højeste internationale niveau«.

Henning Ruhe, født i 1978, er uddannet pianist ved Franz Liszt Konservatoriet i Weimar. Som koncertpianist har han vundet mange nationale og internationale konkurrencer og optrådt som solist og med kammerensembler i Europa, USA og Asien. Han kommer ligeledes med kunstnerisk og administrativ ledelseserfaring fra poster i Paris og New York.

Ruhe tiltræder som kommende operachef i Göteborg ved årsskiftet og skal passe stillingen på fuld tid fra sommeren 2020. »Jeg ser frem til at starte på Göteborg Operaen, et hus, der er internationalt kendt for sit farverige repertoire af høj kvalitet. Stillingen som kunstnerisk leder giver mig muligheden for at bruge det bedste fra min internationale erfaring, både på og bag scenen, til at skabe spændende musikdrama sammen med alle mine nye kolleger«, siger Henning Ruhe.

Læs også: Operapremiere afbrudt to gange i Göteborg

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER