Nyhed

Gratis streaming: Oplev Netrebko i La Scalas sæsonåbner

Gratis streaming: Oplev Netrebko i La Scalas sæsonåbner | Magasinet KLASSISK

Kom med til La Scalas sæsonpremiere lørdag aften. Den europæiske tv-kanal ARTE transmitterer live fra La Scalas opsætning af ‘Tosca’ med Anna Netrebko i titelrollen – helt gratis. Du skal blot oprette et login til den EU-finansierede kanal for at kunne streame La Scalas forestilling. Du kan også lytte til operaen i radioen i P2’s transmission, og hvis du ønsker det store format, bliver sæsonåbneren også streamet live i udvalgte danske biografer.

Udover Netrebko kan du opleve belcanto-tenor Francesco Meli i rollen som Cavaradossi, mens baryton Luca Salsi synger Scarpias parti. Chefdirigent, Riccardo Chailly, står i spidsen for La Scala Filharmonikerne i instruktør Davide Livermores helt nye opsætning af Puccinis opera.

Hvis kameraerne tillader det, så hold øje med gæsterne på salens øverste tilskuerrækker. Det er heroppe på de billigste pladser, at La Scalas egentlige smagsdommere har plads. Der er tradition for, at de berygtede og hensynsløse ‘loggionisti’ ikke lægger fingre imellem, hvis der er noget i forestillingen, de ikke bryder sig om.

Det er ikke mere end to år siden, at Anna Netrebko sidst stod øverst på plakaten i La Scalas sæsonpremiere, der traditionen tro finder sted d. 7. december. I opsætningen af ‘Andrea Chenier’ delte hun dengang rollelisten med sin mand, tenoren Yusif Eyvazov, og det skabte kontrovers, da mange mente, at han ikke havde formatet til så stor en begivenhed. Kritikken fik chefdirigenten til at gå offentligt ud med et forsvar for Eyvazov, men det bliver ikke nødvendigt denne gang, da Netrebko optræder uden sin gemal.

Se ARTE’s trailer til ‘Tosca’

Og find tv-transmissionen i stationens programoversigt for lørdag 7. dec. kl. 20.50

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER