Nyhed

Guadagnini-violin til 10 mio. kroner stjålet i Schweizisk tog

Professor og lærer ved musikkonservatorierne i Wien, Lausanne og Lyon, Pavel Vernikov, har fået stjålet en sjælden 10 millioner kroner dyr Guadagnini-violin om bord på et tog i Geneve, skriver den schweiziske avis Le Matin. Tyveriet skete midt i myldretiden torsdag eftermiddag, da Vernikov var på vej til sit hjem i Sion i Schweiz efter at have undervist i den østrigske hovedstad. I violinkassen lå også fire buer til en værdi af over 1,5 millioner kroner.

»Det er som om, nogen har stjålet min baby. Uden den kan jeg aldrig nogensinde skabe musik igen«, siger Pavel Vernikov til Le Matin. Han har nu annulleret alle koncerter og beder personer med oplysninger angående tyveriet om at kontakte ham på hans Facebook side.

Det stjålne instrument, med navnet ‘Ex Contessa Crespi, Ex Brengola’, er bygget i 1747 i den italienske by Piacenza af Giovanni Battista Guadagnini, der bliver anset for at være en af historiens fineste violinbyggere, næst efter Antonio Stradivari og Giuseppe Guarneri ‘Del Gesù’. Violinen er udlånt til Vernikov fra Fondazione Pro Canale i Milano.

Foto: 2001 Snowbound

Læs også: Stjålet stradivarius dukker op efter 35 år

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER