Nyhed

Hjernen er bygget anderledes, hvis du har absolut gehør* | Ny forskning

Ny forskning, offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Journal of Neuroscience, konkluderer, at hørecentret i hjernen hos musikere med absolut gehør er større end hos musikere uden evnen og hos ikke-musikere.

»Absolut gehør er forbundet med en række anatomiske og fysiologiske afvigelser i hjernen. Vores studie viser, at musikere med absolut gehør har betydeligt større volumen i hørecentret, og at dette øgede volumen primært bliver brugt til at opfange og “stemme” lydfrekvenser. Vi konkluderer, at musikere med absolut gehør sandsynligvis er i stand til at udnytte det til at afkode og identificere lydfrekvenser og dermed også toner«, skriver de tre forskere bag undersøgelsen, Larissa McKetton, Kevin DeSimone og Keith A. Schneider.

Resultaterne styrker teorien om, at mennesker med absolut gehør er født med evnen, da godt en fjerdedel af undersøgelsens musikere med absolut gehør først har modtaget musikundervisning som voksne.

* Absolut gehør er evnen til at identificere en klingende tone (ved tonenavn) eller at gengive (synge) en navngiven tone og menes at være medfødt.

Læs også: Rigtige mænd gider ikke klassisk musik | Ny forskning

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER