Nyhed

Igen i år er der ingen vinder i tysk violinkonkurrence

Kampen om 1. prisen ved violinfinalen af ARD’s netop afholdte musikkonkurrence var præget af så tæt løb, at trofæet pænt måtte blive i skabet. Violinisterne Sarah Christian og Andrea Obiso måtte tage til takke med en delt andenplads, mens Kristine Balanas fik en 3. plads. Ifølge jurymedlem Benjamin Schmid fordi man ganske enkelt ikke kunne blive enige om en vinder onsdag aften i München, skriver tyske BR-Klassik.

Det er anden gang i streg, at violindelen af Tysklands største internationale konkurrence for klassisk musik falder ud på den måde, og det er med tiden blevet mere reglen end undtagelsen. I 13 ud af de i alt 20 gange, violinkonkurrencen er blevet afholdt siden 1952, er det gået sådan.

Alle tre finalister spillede Prokofievs første violinkoncert sammen med de bayerske radiosymfonikere under ledelse af Michael Francis. ARD’s violinkonkurrence har tidligere været springbræt for prominente navne som Mitsuko Uchida, Christian Tetzlaff og Heinz Holliger. I år ansøgte 135 violinister fra hele verden om at deltage, og af dem slap 48 i gennem juryens nåleøje og videre til selve konkurrencen.

Se finalen på BR-Klassik og døm selv, hvem der skulle have vundet

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER