Nyhed

Ildsjæl bliver ny chefdirigent for BBC Philharmonic

Det bliver den israelske dirigent, Omer Meir Wellber, der tager over som ny chefdirigent for BBC Philharmonic, når Juanjo Mena lægger taktstokken til næste år

Wellber er i dag 1. gæstedirigent ved Semperoper Dresden og har siden 2009 været chefdirigent hos Raanana Symphonette Orchestra i Israel, et orkester der arbejder med at integrere jødiske immigranter i landet. Han er også involveret i en række udviklingsprogrammer, der skal hjælpe talentfulde dirigentspirer på vej.

Wellber har dirigeret BBC Philharmonic ved flere lejligheder, senest i et koncertprogram med Mozart og Brahms:
»Efter at have set Omer dirigere flere ensembler har jeg været så heldig at opleve hans færdigheder indenfor et bredt udvalg af repertoirer på første hånd. Hans direkte forbindelse med vores orkester var tydelig allerede i den første koncert, og vi er glade for at have sikret os en af de mest eftertragtede unge dirigenter i hans generation«, siger Simon Webb, direktør ved BBC Philharmonic.

36-årige Wellber er godt på vej til at etablere sig internationalt som en af de førende yngre dirigenter, der mestrer både det symfoniske repertoire og opera. Han har allerede stået i spidsen for orkestre som Bayerische Staatsorchester, Gewandhaus og Pittsburgh Symphony Orchestra. Han debuterer i denne måned på The Met og er regelmæssigt gæstedirigent ved den israelske opera.

BBC Philharmonic er et af BBC’s fem orkestre og hører hjemme i Manchester.

Foto: Felix Broede

Læs også: Ung amerikaner bliver chefdirigent i Malmø

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER