Nyhed

International Opera Awards: To nomineringer til Det Kgl. Teater

International Opera Awards: To nomineringer til Det Kgl. Teater | Magasinet KLASSISK

International Opera Awards, prisuddelingen der bare blev udsat og udsat sidste år på grund af corona, bliver nu endelig en realitet – online. Arrangørerne af det, som bliver kaldt for operaens svar på Oscar, meddeler, at uddelingen afholdes 10. maj, hvor alle vinderne bliver afsløret.

Med i feltet af finalister er to danske nomineringer, som begge går til Det Kgl. Teater. I kategorien ‘Chorus’ er Det Kgl. Operakor nomineret i selskab med korene fra bl.a. Deutsche Oper Berlin og The Met, mens Operaens opsætning af Peter Heises ‘Drot og Marsk’ (foto) er nomineret i kategorien ‘Redicovered Work’.

Operachef John Fulljames sagde ved nomineringerne sidste år:

»Vi er beærede over, at Det Kgl. Operakors høje niveau bliver set på linje med de største operahuse i verden. Siden Steven Moores start som korsyngemester i 2018 er koret gået fra sejr til sejr både på det rent musikalske, men også som en hvirvelvind af dramatisk styrke. Denne anerkendelse hylder deres position som Danmarks største professionelle kor. Det er en del af Den Kgl. Operas ambition at genopdage og vedligeholde en lang og stolt tradition for danske operaer. Derfor er det en stor ære at sidste års opsætning af Peter Heises ‘Drot og Marsk’ belønnes som en af dette års mest vigtige genopdagelser. Forestillingen var et hit hos det danske publikum og vi håber, at dette kan være med til at eksportere den oplevelse til et internationalt publikum«.

International Opera Awards blev indstiftet i 2012 og er siden uddelt årligt. De nominerede til priserne udpeges af en internationalt sammensat jury med John Allison, chefredaktør på Opera Magazine, i spidsen.

Foto: Miklos Szabo / DKT

Læs mere: Isata Kanneh-Mason får tysk Bernstein pris

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER